Началото

Началото е поставено.
След дълги години размишления, наблюдения, заключения реших, че е време да започна да пиша. Това за едни ще е обикновен блог, в който има обикновени теми и обикновени неща, за друг ще е извор на красота. Всеки сам изибра с какви очи да погледне на него. Преди всичкото това предисловие, е добре да се представя.
Здравейте, аз съм Еси. Аз съм писател по душа, филолог по образование и вдъхонвител по призвание.
Ако харесваш страницата във фейсбук Проект-Щастие, може би ти е направило впечатление, че на всяка снимка има изписан сайта esi.bg., да сега към него има блог. Ако не ти е направило впечтление – бъди по-внимателен/a 🙂
Това е за предисловието. Да се върнем на същността.
Днес искам да пиша за вдъхновението.
Ако ти се струва всичко хаотично представено, не се притеснявай, така ще бъде винаги. На моменти съм хаотична, имам един милион мисли, които искам да кажа или да напиша и понякога и аз самата се обърквам. Може би това идва от огнената ми зодия – Овен. Когато пиша в Проект-Щастие е по-лесно, защото използвам малко думи, добре подбрани и май ми се получава 😉 Сега ще видим в блога дали ще ми се получи, но по скоро мисля, че да. Връщам се на вдъхновението, отпивам две глътки от чая и след това ви оставям да размишлявате.
Започвам.
Вдъхновението е онзи двигател в света, който те кара да мечтаеш, да летиш, да обичаш и да предприемаш действия. Понякога е много трудно да намериш, това което ти носи радост или ти вдъхва живот. Чувстваш се объркан, не знаеш на къде да поемеш, изгубен си или търсиш своя път. Тогава имаш нужда от глътка свеж въздух, от нещо, което да те накара да се усмихнеш, да те замисли, да те докосне. Може да е снимка, която ще видиш, песен, която ще чуеш по радиото или текстче, което ще прочетеш. Формите на вдъхновението са различни, но важното е да ги търсиш ежедневно. Без него, животът е скучен и сив. Трябва да има винаги нюанси, тръпка, надпревара, емоция, иначе нищо няма смисъл и губи своето сияние. И така мили ми приятелю, намери ли вдъхновението си днес? Открили нещо мъничко и дребно, което да те радва? Подари ли усмивка на непознат? Ако имаш поне един отговор с „Да“, значи си имал един прекрасен ден!
За днес май ще е това от мен. Не съм в безкрайно добра форма за писане, но ще се старая всеки ден да изпращам едно дълго послание към вас, чрез блога.
Пожелавам Ви спокойна, неделна вечер и нека всичко бъде ДОБРО!

Esi

 

Comments

comments

2 Comments Add yours

 1. Дарика каза:

  Благодаря, търся си вдъхновението и шарената страна на нещата от известно време насам, загубих ги някъде по пътя.

  1. Esi каза:

   В моя блог, винаги можеш да намериш вдъхновение, да поспреш за миг, да си поемеш въздух и да продължиш напред. Аз винаги ще съм тук, ако имаш нужда от съвет, подкрепа или просто приятелски настроен човек 🙂
   Esi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *