Ако имате късмет

Следващите думи са написани от руския психотерапевт Аглая Датешидзе и са адресирани към силните и борбени хора.

Трябва да си преминал през много мъка, да си стигнал до дъното на душата си и да си тръгнал от там отново нагоре, за да разбереш посланието. Няма как да има промяна в човека, ако нещо не го разтърси, нарани, обезвери, обезличи. След като ги прочетох тези стихове, останах тиха, безмълвна и си припомних за хилядите трудности в живота ми, за хилядите водени битки, за разочарованието от близки, приятели, за предателствата… Всичко това ме е направило, човекът, който съм днес. Не съжалявам за нито една изплакана сълза, за нито една трудна ситуация, защото това ми е дало силата, която притежавам днес. Проект-Щастие е олицетворение на цялата ми трансформация от последните 10 години. Това да виждаш доброто навсякъде, да се опитваш да мислиш във всяка ситуация положително, да виждаш слънцето и да му радваш, или да чакаш снега като малко дете… това е магията на живота. Дано успявам да ви вдъхновя и вас и да знаете, че и в трудните моменти има скрит диамант, само трябва да го откриеш. Всичко лошо ни подготвя за нещо добро… Това е моята вяра, изградена от всичко, което ви написах по-горе. А сега, приятно четене ?❤️

Ако имате късмет, ще останете сами. 
Съвсем самички – до вас няма да има никой и ще ви се наложи да потърсите опора на земята и да повярвате в себе си. 
Ако имате късмет, ще дойде момент, когато животът ще ви удари, за да ви разполови като орех и извади наяве сърцевината. 
Ако имате късмет, ще почувствате болката. Толкова ще ви боли, че тая болка ще ви накара да умирате, за да може да се преродите отново. 
Ако имате късмет, ще плачете. И тези сълзи никой и нищо не ще може да спре. С тях ще дойде освобождението, а после – истинският живот. 
Ако имате късмет, ще бъдете уязвими. И няма да успеете да го скриете от другите. Тогава ще узнаете, кои са с вас, и кои – не. 
Ако имате късмет, няма да знаете отговорите на въпросите. И тогава ще се наложи да потърсите своята истина. 
Ако имате късмет, ще разочаровате от хора, идеи, учители и добри вълшебници. И преживявайки това, ще може да видите реалния свят. 
Ако имате късмет, няма да има от кого да поискате съвет. Съвсем от никого. И ще трябва да откриете вътрешния си компас. 
Ако имате късмет, ще ви бъде непоносимо, толкова много, че ще трябва да направите нещо с това или просто да се отпуснете и да позволите на света да направи нещо с вас. 
Ако имате късмет, ще губите, ще се заблуждавате, ще бъдете предадени и почти смазани. И това „почти” ще набразди лицето ви с бръчките на мъдростта. А опитът  ще остане с вас за цял живот. 
Ако имате късмет, ще останете без пари. И ще се наложи да встъпите в истински отношения с хората, на които по-рано просто можехте да платите. 
Ако имате късмет, ще имате страшно много пари и ще стигнете дъното на отчаянието, когато се сбогувате с илюзията, че щастието е в тях. 
Ако имате късмет, далеч не всички ще ви обичат. И ще е нужно да настроите вътрешната си ценностна система. А желанието да се харесате на всички ще отпусне примката, стегнала гърлото ви. 
Ако имате късмет, някой много близък ще се отвърне от вас. А вие ще научите цената на миговете щастие. 
Ако имате късмет, ще се сблъскате с любимите лице в лице. И ще има две истини. Тяхната и вашата. И ще почувствате кънтящото пространство между отделни вселени, които едва се докосват. 
Ако имате късмет, вие ще издържите на всичко това. И ще откриете начин да се преобразите. Да преживеете онази вътрешна алхимия, която създава от болката красота, от гнева – смирение, от страха – постижения, от радостта – вдъхновяващ пример. Вината и срамът пречистват душата, както чистачът измита стария боклук. И белезите се превръщат във врати. Ако имате късмет ще дойде точният момент… 
Автор: Аглая Датешидзе

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *