Балансиране на енергията във вашия дом

Ние сме силно повлияни от средата, която ни заобикаля: храната, която ядем, хората, с които сме свързани, дейностите, в които участваме, въздухът, който дишаме и пътя, по който сме решили да вървим… Всичко това, има голямо влияние върху нашето благосъстояние и еволюция. Балансирането на енергията във вашия дом е основата за балансирания начин на живот. В тази статия ще споделя с вас няколко стъпки как да организирате вашето пространство в баланс с мъдростта на природата.

Петте елемента
Мястото в природата, където има най-много изоблие и растеж, е там където има балас между всички пет елемента. Земята е плодородна, има достатъчно вода, за да бъде подхранвана, има взаимодействие и ангажираност за поддържане на растежа ѝ. Други фактори, които спомагат за изобилието са чистият въздух, както и циклите на сезоните, луната и другите универсални принципи, които влияят на еволюцията. Ние може да внесем изобилие в нашия живот и домашно пространство, като интегрираме мъдростта на творението на природата.

Хармонията се основава на елементите
Етерният елемент се отразява на нашето намерение за интегриране на всичко в едно. Това е вибрацията и честотата, която искате да изживеете във вихъра на енергията на домашното си пространство. Това е финното поле, което може да почувствате, когато отидете на гости в нечий дом или сте близо до хората. Ако медитирате ежедневно, можете да интегрирате етерният елемент, във всички аспекти на живота си. Това създава магнитно поле и има пулсиращ ефект в околността му. Наличието на земния елемент се отразява в пространството, се постигна с естествени компоненти като: дърво, камъни, няколко растения и бамбук. Това ще е областта, в дома ви, която ще ви дава усещане за заземяване и там ще се чувствате подкрепени. Когато това пространство е балансирано, можете да си починете добре и да намерите вътрешен комфорт.
Наличието на елемнта вода има подхранващ поток на еренгия в дома.  Може да поставите купа с вода с няколко цветни листенца в нея. Този елемент спомага за здравите взаимоотношения и емоционални връзки във вашия дом. Когато отделяте време, за да общувате с близките си и любимите си хора, така подхранвате и балансирате водния елемент във вашето пространство. Чистотата на водата, която използвате ще окаже пряко влияние върху вашите взаимоотношения.
Същността на огъня се проявава с движение, топлина и взаимодействие. Начинът, по който балансирате осветлението във вашия дом, влияе върху този елемент. Ако понякога усетите нужда от повече светлина, може да си запалите свещ. Отразяването на този елемент подкрепя динамиката и вдъхновява действието и лидерството във вашия живот. Въздушният елемент е представен от яснотата във вашето пространство. Може да използвате различни етерични масла, за да постигнете положително влияние върху въздуха в дома ви.  Ако решите да отделяте известно време за усамотяване и размисли или медитация, то  ще поддържате високо ниво на равновесие на този елемент в къщата ви. Интегрирането на всички елементи поддържа балансирания начин на живот. Това е двупосочна улица между вас и вашата среда.

Какъв би бил вашия мечтан дом?
Отделете няколко минути, за да визуализирате дома, за който мечтаете. Понякога може да се изненадата, че мястото, на което живеете е много близо до това,  за което копнее душата ви.

Какво е вашето отражение?
За хармоничен поток на енергия във вашя дом или професионално пространство, най-добре е да имате предвид вашето местолополжение, сезоните и лунните цикли. Тези принципи са в постоянни движения и подкрепят динамиката, както и хармонията. Ако енергията е твърде застояла в дома ви, тя може да ви носи усещане за тежест, което затруднява почивката, предприемането на действия и фокурисането с ясен ум.
Домът ни е, отражение на нашата основа и земния елемент, поддържа начина ни на живот и взамиоотношения. Ако земята е прекалено суха и застояла, тя не дава пространство, за да може творческата енергия да тече.
Балансирайки себе си, балансираме и домът си. Трябва всички процеси да започват  от вътре на вън, за да усетите хармонията и красотата на спокойствието. Не забравяйте 5-те елемента и се опитайте по своему да ги интегрирате в живота си.

Esi

 

 

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *