Хоопонопоно – излекувай душата си, постигни мечтите си

Хоопонопоно – древнай хавайска система за изцеление, решение на проблеми и трансформация.

За  първи път, прочетох думата Хоопонопоно в книгата на Джо Витале „Абсолютна неограниченост“ /Joe Vitale, „Zero Limits“/. Не мисля да ви преразказвам книгата, защото всеки който има интерес може да я прочете или на български или на английски език. Искам да ви разкажа какво постигнах за себе си  с тази техника преди 8 години.
През далечната 2010 година бях останала без работа, живеех с родителите си, тъкмо бях завършила университата и си мислех, че светът ще свърши съвсем скоро – или поне за мен. Тогава имах много време да чета и да се интересувам от самоусъвършенстване, да експериментирам с различни техники и да се самовгълбявам/медитирам. Към тези неща имам влечение от дете, но тогава останала без работа и надежда, нямаше нищо друго, което така да ме разсейва. Търсех различни достъпни книги в интернет, свалях ги, четях ги, пробвах различни техники и се борех с мрачните си мисли. Всеки ден от сутрин до вечер. Така попаднах на книгата на Джо Витале. Първоначално ми се стори скучна книгата, но реших да и дам шанс. След като бях преполовила половината книга се захванах и със самата техинка. Тя е толкова проста и лесна, че бях дълбоко убедена, че не може да помога на хората, камо ли да променя съдбата им. Колко съм грешала, ще разберете в края на статията.


Техниката се състои от четири изречения:
СЪЖАЛЯВАМ
МОЛЯ ТЕ ДА МИ ПРОСТИШ
БЛАГОДАРЯ ТИ
ОБИЧАМ ТЕ

Тези четири изречения може да си ги повтаряте в реда, в който решите или усещате, че ви е най-приятно. Това не е от значение, важното е да се фокусирате върху проблем, ситуация или нещо, за което копнеете и да си повтаряте 4-те фрази в рамките на няколко минути. Това може да го правите навсякъде, по всяко време. Сутрин, когато се събудите, докато си миете зъбите или се разхождате навън с кучето си, докато пътувате за работа…навсякъде. Енергията на тези 4 фрази е много силна, ако се потопите в тях и повярвате в тях, наистина се случват чудеса!
Аз преди 8 години съчетах Хоопонопоно с ТЕС – Техника за емоционална свобода, и наистина проблемите се разрешиха, като с вълшебна пръчица. Почувствах се по уверена, намерих си хубава работа, на която се чувствах спокойна и щастлива. В личен план ми се подредиха след няколко месеца нещата и не случайно предполагам, в този период ми хрумна идеята за „Проект-Щастие“.
Вярвам в силата на мисълта, защото много кратно съм си самодоказвала силата, с която действа. За тази техника ви разказвам, защото преди 2 седмици ми се случи нещо странно. Събудих се през нощта, без причина и не можех да заспя. Взех телефона си и започнах да си разглеждам разни неща и случайно или не ми изникна в инстаграм снимка с техниката Хоопонопоно. Веднага ми навя спонени, как преди толкова много години ми беше помогнала. Реших да си повтарям вълшебните фрази преди да заспя отново и конкретно се съсредоточих върху проблем, които ми тежеше. Сутринта като се събудих пак си направих 2-3 минути сесия за същия проблем, през деня отново. На следващия ден, проблемът се изпари, изчезна, нещата се успокоиха. Аз го дължа на това, скептиците ще кажат, че е случайност. Всеки има право да вярва в собствената си истина. Аз вярвам, на нещата, които са ми се случвали и ме се случват. И тъй като днес пуснах в страницата, че успехът не се мери с парите, които имаш, а с това, колко допринасяш за щастието на другите – искрено се надявам поне на един човек ако помогне техниката, аз ще съм още по-щастлива!
Бъдете добри хора, вярвайте в чудеса, защото това е единствената сила, която е винаги около и с нас и обичайте от сърце! Всичко останало е вятър работа… 🙂

 

Обичам Ви!

Esi

 

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *