Moby – музика с история

Moby – спомени от отминали времена… така ми действа тяхната музика.
Има нещо вълшебно в нея, някак си ме понася на крилете си и ме отвежда в дълбините на душата ми. Не съм ги слушила от много време, но преди малко някак си се сетих за тях и си пуснах първо култовата песен „Why does my hear feel do bad, why does my soul feel so bad…“ – класика, нали 😉
Имам чуството, че я слушах в 8 или 9-ти клас, в едно друго време, даже ми се струва друго измерение. Но така е с живота, минава, препуска през нас и ако успеем да уловим миговете добре, ако не – губим. Всичко е въпрос на баланс и равновесие.
А детството, колко е далечно и мъгливо. Все едно гледам живота на друг човек през призмата на калейдоскоп, изпълнен с различни цветове, емоции, чувства, преживявания.  Тогава исках да порасна и  по детски наивно вярвах в измислени неща… Сега разликата е само, че имам по-ясни цели и мечти, но все още вярвам в чудеса. То ако спрем да вярваме, какво ще ни остане? И не говоря за религиозната вяра, а за вярата в доброто, в човека, в светлината и красотата 🙂 Някак си минало и настояще винаги се преплитат, а бъдещето седи и гледа отстрани, нали?
Много екзистенциални теми, много въпроси и спомени предизвика една песен, която отеква във вечността. Подарявам Ви я, заедно с всичките емоции, които ще забушуват във вас и нека просто си помълчим, та какво по-хубаво има от тишината на душата?

Esi

Just listen… Moby 🙂

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *