Моят рожден ден

В навечерието на рожденния ми ден искам да напиша две, три думи за нещата от живота.
Надявам се да не прозвучи като мрънкане, защото не съм човек, който да вижда само негативното около себе си. Началото е дадено.
От дете много обичам рожденият си ден. Винаги съм го очаквала  с необичаен трепет, както някои хора чакат Коледа 🙂  Така аз винаги вечерта преди 31 март се вълнувам какво ще ми се случи на рождения ден. Приемам го като моята лична Нова Година, с която рестартирам живота си и всичко започва от начало. Преди си пишех желания в едно тефтерче и всяка година проверявах коя мечта се е сбъднала и дописвах с големи надежди новите. Така годините се търкулваха една след друга, мечтите се сбъдваха… променяха. Изоставях някои от тях по пътя, на тяхно място идваха нови и така до 2014 година. Тогава в навечерието на 29-ти ми р.ден бях много тъжна и нещастна. Нямаше с кой да празнувам, освен с родителите ми и това ме подтискаше ужасно много. Занесох торта в тогавашната ми работа, но повечето ми колеги дори не разбраха, кой и защо черпи. Това беше най-лошият ми р.ден в живота досега 🙂 Смея се, защото наистина тогава си мислех, че ще свърши света. Но, не свърши. Даже няколко месеца след рождения си ден ми се случиха страхотни неща – пътувах, запознах се със съпруга ми и още куп изненади, които дори не съм и предполагала. Пиша го това, защото Животът наистина си има план за всеки от нас и колкото и трудно и безнадежно да изглежда нещо, то не е така. Моята история е само едно от доказателствата за това. Продължавам нататък. Така стигаме до 2015 година, където посрещнах 31 март в Солун с мъжа ми (тогава бяхме още гаджета  😛 ), 2016 година бяхме във Флоренца, 2017 година бяхме на Сейшелите (не на самия ми рожден ден, но същият месец), 2018 година бяхме в Костенец (пътуването беше организирано от съпруга ми, без да знам къде отиваме) и 2019 година бяхме в любимия ни Сандански.
2020 година мисля, че на всички е ясно къде ще бъдем – вкъщи 🙂 Имахме закупени самолетни билети за Прага. Планирахме пътуването 3 месеца преди датата на заминаване, но отново съдбата си има друго виждане за нещата… Дори няма да споменавам очевидните за всички данни, факти и причини, защо не се качихме в самолета. И така, утре, което е след  около 30 минути, ще бъде 31 март 2020, аз ще стана на цели 35 години и ще съм с най-любимите ми хора на тази планета – дъщеря ми, мъжът ми и кучето (то ме гледа с очи, които говорят и ни обича повече от всичко на света, тъй че за мен е полу-човек).
Вече нямам тефтерче да си напиша новите мечти и да проверя старите, но за сметка на това съм си поръчала торта, украса и добро настроение. Ще слушам цял ден музика, ще танцувам с дъщеря ми, ще надувам балони пълни с конфети и ще се радвам на Живота. Вече знам, че няма най-лошо, няма най-лош и тъжен рожден ден, няма най-лош ден, няма най-лош приятел, няма няма и никога няма да има. Всичко е въпрос на гледна точка, на възприятие, светоусещане. Аз реших да се разделя през 2014 година с най-лошите сценарии в главата ми и си направих най-добрата услуга. Сега приемам всичко за урок, изпитвам волята си по различни начини и най-важното е, че се убедих, че всичко е за Добро. Ако успея и теб да убедя в същото, значи светът ще върви към по-добро 🙂 Усмихни се заради мен, откривай всеки ден хубавата страна на живота, прокорирай се да бъдеш по-добър човек и обичай от сърце. Хапни нещо сладко за мое здраве и наздраве!
35 години са много за някои, за мен са нищо. Чувствам се като дете, обичам живота си по детски и докато вярвам така силно в Доброто, никога няма да остарея.
Благодаря от сърце, че прочете тази малка изповед за моя рожден ден. Бъди щастлив, с това което си, с близките ти и обичани хора и знай, че идват по-добри дни.

 С много обич Еси и вече знаеш, дай една голяма усмивка и един лайк 😉

Comments

comments

One Comment Add yours

  1. Диана каза:

    Така е човек когато вярва ,очаква и се надява на хубавите неща от живота те идват и да даряват с най – хубавите спомени! Желая ви от сърце още безброй незабравими моменти с любимите хора! Честит рожден ден????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *