Сурови бонбони с орехи и фурми

Здравейте,
това са първите сурови бонбни, които съм правила и се получиха много добре. 🙂
Необохиди продукти:
около
10 бр. фурми (накиснати и обелени без костилка)
около 100 г. сурови орехи може повече
2 ч.л. мед – ако обичате много сладко, сложете още 2 лъжици мед
3 суп.л. брашно от рожков (1 ч.л. за сместа и останалата част за овалване)
1 ч.л. кокосово масло
1 ч.л. чиа
1 ч.л. овесени трици

 

Ако имате време накиснете за около 10 минути в топла вода фурмите без костилките. Сложете всичките съставки в блендера като от брашното от рожков добавите само 1 ч.л.. Разбърквайте с лъжица, за да не залепва по стените и разивайте до хомогенна смес. Извадете сместа и добавете още 1-2 ч.л. рожков. Разбъркайте добре, за да не лепне сместа по дланите ви. Оформете малки бонбони, които оваляйте в останалата част от брашното или ако предпочитате ги овалете в кокосови стърготини. Консумирайте ги в рамките на няколко дни. Съхранявайте ги в покрит съд с капак или фолио, за да не изсъхват. Bon Apeti! 🙂

Esi

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *